Výhody suchého ledu
- Vysoká chladicí kapacita (152 Kcal/kg)
- Díky své nízké teplotě (−78,5 ° C) jej lze použít k uchování zboží podléhající zkáze a dokonce i mražených výrobků
- Zabraňuje oxidaci nahrazením kyslíku z atmosféry kolem produktu
- Bakteriostatikum
- Nezanechává zbytky v důsledku sublimace (suchý led přechází z pevného skupenství přímo do plynné fáze)
- Snadná manipulace
- Bez zápachu a chuti
- Netoxický
- Uchová produkty ve studeném stavu po dlouhou dobu.
Hlavní oblasti použití suchého ledu
Zajištění cateringu
Pro chlazení potravin a nápojů, zejména pro cateringové služby u aerolinek
Potravinářský průmysl
Pro konzervování potravin, přepravu vzorků a chlazení široké škály produktů
Chemický a farmaceutický průmysl
Pro reakce při nízkých teplotách, zachování vakcín, séra a tkání
Metalurgický průmysl
Pro tepelné zpracování při nízkých teplotách, spojování součástí smrštěním a testování materiálu
Kryogenní čištění
Pro čištění strojů, zařízení a forem otryskáním granulkami se suchým ledem, které nezanechávají žádné zbytky nebo odřeniny
Přeprava v chladu
Pro zboží podléhající zkáze, potravinářské výrobky, chemikálie, farmaceutický průmysl, orgány a vzorky
Přehlídky a reklamy
K vytváření kouře se speciálními efekty
KONTAKTUJTE NÁS
Způsoby dodání
Můžeme nabídnout ledovou směs v následujících formách:
- 3 mm a 16 mm pelet
- Bloky 125 x 105 x 20 mm
V závislosti na požadovaném množství se suchý led dodává v izolovaných boxech nebo velkých izotermických boxech. Kapacita boxů a hrudníků je v rozsahu od 10 kg do 400 kg a je možné dodat více boxů nebo beden.
Jaké jsou chladicí vlastnosti suchého ledu?
Suchý led představuje jiný koncept chlazení, s obrovskými výhodami oproti tradičnímu ledu a poskytuje alternativu k jiným systémům chlazení. Jeho vysoká chladicí kapacita, dosažené výsledky a fakt, že nezanechává žádné zbytky znamenají, že je možné použít pro řadu aplikací.