logo Go to Home Page
| PRAHA

Společnost Air Products představila své nejnovější inovace v oblasti kryogenního zmrazování

Společnost Air Products (NYSE:APD) představila své nejnovější inovace v mrazení potravin na mezinárodní výstavě International Production & Processing Expo (IPPE), největším světovém veletrhu svého druhu, na kterém se scházejí zástupci významných firem z potravinářství a přidružených oborů.  Letošního ročníku, který se uskutečnil ve Světovém kongresovém centru Georgia v Atlantě ve dnech od 25. do 27. ledna, se účastnilo 123 vystavovatelů ze všech kontinentů.

Mezi představenými technologiemi byl i nový mrazící tunel Freshline® MP-Plus, která pomocí kapalného dusíku efektivně zvládá povrchové nebo úplné zmrazení různých produktů, od masa, drůbeže či mořských plodů, přes ovoce a zeleninu, až po pečivo, zmrzliny a jiné potravinářské výrobky. „Mrazící tunel je osazen soustavou ventilátorů s čidly, což automaticky řídit procesy v závislosti na typu a množství ošetřovaných produktů. Celý proces je řízen automaticky, přičemž všechny veličiny lze sledovat a upravovat na obslužném panelu nebo on-line prostřednictvím softwaru v počítači. Vyhodnocování procesních parametrů nám umožňuje nastavovat ideální podmínky pro jednotlivé výrobky a dosahovat tak ty nejlepší výsledky v maximálně úsporném režimu,“ popsal Jan Král, specialista na potravinářské aplikace ze společnosti Air Products, výhody prezentované tunelové mrazničky. Nové technické řešení má integrovaný čistící a sanitační systémem a modulární konstrukce zajišťuje snadnou montáž i údržbu. Díky sekcím lze konstrukční délku a šířku zvolit podle potřeb zákazníka. 

 

Vedle novinek společnost Air Products na své expozici předvedla kompletní řadu kryogenních řešení pro potravinářství využívajících dusík nebo oxid uhličitý, včetně inteligentních monitorovacích a bezpečnostních systémů. Mimo to společnost návštěvníkům veletrhu přiblížila další využití technických plynů v potravinářském průmyslu jako je omračování v kontrolované atmosféře, čištění odpadních vod, balení v modifikované atmosféře (MAP) a inertizace. 

Kapalný dusík a oxid uhličitý se ke konzervaci a chlazení potravin používá více než půl století. Průběžné mrazničky na tyto plyny, ve srovnání s mechanickými chladicími systémy, zajišťují zákazníkům nesrovnatelně rychlejší čas zmrazování s vyšší kapacitou i kvalitou ošetřených produktů a s daleko menšími nároky na prostor. To vše s výrazně nižšími celkovými náklady.


O společnosti Air Products 
Air Products (NYSE: APD) je přední světová společnost zabývající se výrobou průmyslových plynů, která na trhu působí 80 let. Společnost se zaměřuje na zajištění energií, udržitelný rozvoj a rozvíjející se trhy. Dodává potřebné technické plyny, související vybavení a odborné aplikační poradenství desítkám průmyslových odvětví, od rafinérií, chemického a strojírenského průmyslu přes výrobu elektrotechniky, zpracovatelský průmysl, až po potravinářství. Air Products je rovněž světovým lídrem v dodávkách technologií a zařízení pro zpracování zkapalněného zemního plynu. Společnost vyvíjí, navrhuje, staví, vlastní a provozuje některé z největších světových průmyslových plynárenských projektů. To zahrnuje projekty v oblasti zplyňování, které udržitelně přeměňují bohaté přírodní zdroje na syntetický plyn pro výrobu vysoce hodnotné energie, paliv a chemikálií, projekty na zachytávání uhlíku a světové projekty bezuhlíkového vodíku, které podporují globální ekologickou dopravu a přechod na bezemisní energetiku.

Společnost v roce 2020 dosáhla obratu ve výši 8,9 miliard USD, působí v 50 zemích a její současná tržní kapitalizace činí přibližně 60 miliard USD. Více než 19 000 kvalifikovaných a talentovaných zaměstnanců z různých prostředí je poháněno vyšším posláním společnosti Air Products vytvářet inovativní řešení, jež jsou přínosem pro životní prostředí, podporovat udržitelný rozvoj a řešit výzvy, kterým čelí zákazníci, komunity i celý svět. Pro více informací navštivte webové stránky www.airproducts.cz nebo nás sledujte na portálech LinkedIn, Twitter, Facebook nebo Instagram