logo Go to Home Page

Tvrzení nebo mrazení povrchové vrstvy

Vytvrzujte vnější povrch výrobku pro další optimalizované zpracování

Vyrábíte vrstvené potraviny, jako jsou lasagne nebo dezerty? Je výrobek citlivý na teplo? Je nutné čekat mezi vrstvami? Dosáhlo vaše mrazící zařízení plnou kapacitu a omezuje to vaši výrobu? Plánujete urychlit proces řezání a krájení a zároveň zabraňovat poškození či roztržení produktu? Nebo si jednoduše přejete vyrábět tenčí plátky? Pak vám může pomoci ultrarychlé mrazení povrchové vrstvy.

Kryogenním tvrzením neboli mrazením povrchové vrstvy potravin dočasně zmrazíte tenkou vrstvu vnějšího povrchu. Tento chvilkově ochlazený a zpevněný povrch umožňuje úspěšně pokračovat ve výrobě, ať již jde o produkt, který prochází vaším vysokorychlostním zařízením pro řezání nebo krájení, vakuovým balením s minimálními deformacemi, přidáním další vrstvy nebo polevy či jednoduše přenosem do mechanického mrazicího zařízení pro pokračování v procesu mrazení.

Ať již potřebujete dávkový nebo kontinuální proces, naši odborníci vám rádi pomohou s výběrem kompaktního mrazicího zařízení, které bude pro vaše konkrétní potřeby nejvhodnější.

Pět důvodů, proč zmrazit vaše výrobky

Optimalizace výtěžnosti a snížení množství odpadu

Pokud plánujete krájení nebo řezání výrobku, ochrana před poškozením zajišťuje minimální ztráty a vyšší kvalitu produktu

Vyšší rychlost zpracování

Můžete přejít k vyšším rychlostem řezání, použití horkých nebo tavitelných polev nebo zvýšit kapacitu mechanického mrazicího zařízení

Odstranění překážek

Ti z vás, kteří manipulují s teplým produktem, nemusí čekat na ochlazení výrobku v chladírně

Tenké plátky

Ztvrzený povrch výrobku umožňuje vytvářet tenčí plátky

Bezpečnost a kvalita potravin

Tento proces zachovává kvalitu produktu. Po přímém rozmrazení po tvrzení je výrobek klasifikován jako čerstvý

Zeptejte se odborníka

Neila Hansforda

Expert na potravinářskou technologii, Velká Británie

“Musím uvést, že můj výrobek s mrazenou / tvrzenou povrchovou vrstvou byl dříve zmrazen?”
Ne, protože kryogenní mrazení povrchové vrstvy probíhá velmi rychle, je časově omezené a týká se pouze vnější vrstvy výrobku.

Suchý led

Žádná voda, žádné zbytky, jen čistý chlad
ZJISTĚTE VÍCE

Je pro vás důležitá kvalita a dodržování předpisů?

Záleží nám na bezpečnosti a kvalitě. Naše plyny a vybavení splňují veškeré příslušné potravinářské předpisy.

VÍCE INFORMACÍ

Potravinářská řešení Freshline®

Nejenže dodáváme plyny a zařízení, ale především vám chceme pomoci. Proto jsme také světovou špičkou v oblasti inovací v potravinářském průmyslu, provádíme pro vás zkoušky na místě nebo v jedné z našich laboratoří, nabízíme poradenství včetně vyhodnocování a optimalizace procesů, analytické služby a podporu při školení.

ZJISTĚTE VÍCE

Plyny

Air Productsové plyny, obvykle dodávané v plynné a kapalné formě, umožňují zákazníkům v celé řadě průmyslových odvětví zlepšovat vliv na životní prostředí, kvalitu produktů a produktivitu.

Velkoobjemové dodávky

Dodáváme nákladní dopravou a v závislosti na Vašem požadovaném objemu, tlaku, provozním režimu, čistotě a požadovaném průtoku umístíme ve Vaší výrobě buď ve formě kapaliny v kryogenních zásobnících, nebo jako plyn ve vysokotlakých nádobách.

Dusík

V plynné podobě je užitečný pro jeho inertní vlastnosti a jako kapalina je skvělý pro chlazení a mražení. Prakticky každý obor může těžit jeho jedinečných vlastností ať už zlepšením výnosů, optimalizací výkonu či zvýšením bezpečnosti provozu.

Zajímá vás, jestli je toto řešení pro vás nejvhodnější?

Objednejte si bezplatnou konzultaci s jedním z našich odborníků.

KONTAKTUJTE NÁS